Dünya Su günü Birleşmiş Milletler Genel Asamblesi tarafından 1993'te başlatıldı ve 22 Mart dünya su günü dün kutlandı. Su, hayatın kaynağı, dünyanın 3/4'ü; vücudumuzun % 80'i su. Su insan için çok önemli. Ama öte yandan da dünya nüfusunun artması, küresel ısınmaya bağlı iklim değişiklikleri, suyun yeryüzündeki dağılımı ve kullanım şekli, su ile ilgili ciddi sorunların ortaya çıkmasına yol açmaktadır.
Vücudunuz nefes alıp verirken nefes yoluyla, terle deriden ve idrar yoluyla sürekli olarak su kaybeder. Sağlığın korunması için bu suyun yerine konması gerekir. Yapılan araştırmalara göre Institute of Medicine of National Academy of Science (Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi - Tıp Enstitüsü ), 2004 tarihli raporunda kadınların her gün yiyecek ve içeceklerden toplam 11.5 bardak sıvı alması gerektiğini, erkeklerde ise bu rakamın 16 bardak olduğunu belirtmiştir.
Özellikle hamile anne adayların su tüketimi bebeğin içinde bulunduğu amniyon sıvısı için de geçerliliğini korur. Bu sıvı her üç saatte bir kendini yenilediğinden, yetersiz su alımına bağlı olarak ortaya çıkan dehidrasyon (sıvı kaybı) durumunda miktarı azalabilmektedir. Bu nedenle sıvı alımı anne adayları için bir hayli önem taşımaktadır. Emziren anne adayların ise süt verme ile kaybettiklerini telafi etmek için günde 12 bardağa kadar sıvıya ihtiyaç duyar.
Her anne emzirirken suyu kana kana içme arzusu bununla bağlantılıdır. Umarım, en kısa zamanda yurtdışındaki vatandaşlar gibi bizlerde musluk suyunu tereddütsüz içebiliriz.