Çocuklarımızın bağışıklık sisteminin güçlenmesi, ihtiyaçları oldukları proteinler, vitaminler ve kalsiyum kazanmaları için bol bol yoğurt yedirelim. Mümkünse de evde yoğurdumuzu kendimiz doğal şekilde yapalım.
Hatta kuruyemiş olarak kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm yedirelim. Ayran ve kefir de bağışıklık sistemlerini güçlenmesine neden olacaktır.
*Az pişmiş yumurta
* Pastörize sütten yapılmamış peynir
*Acılı baharat ve yiyecekler
*Hazır çorbalar
*Katı madde içeren yiyecek ve içecekler
3 N ve 1 N kuralı uygulamasını "99 sayda bebek beslenmesi" kitabında okudum.Ve bu kuralı bebeğimin beslenme esnasında benimseyerek büyüttüm.Sizlere de tavsiye ederim.
3 N Kuralı: Ne zaman olacağını; nerede yeneceğini ve yemekte ne yeneceğini ailenin belirlemesi,
1N Kuralı : Yemekte ne kadar yiyeceğine yani miktarına ise çocuğumuzun belirlemesidir.
Ben muhallebiyi akşam yatmadan önce veriyordum. Pastörize süt olarak kendim yapıyordum. 1 su bardağı inek sütü, yaklaşık 3 tatlı kaşığı silme pirinç unu, 2 tatlı kaşığı silme şekerle yapılır. Pirinç unu soğuk sütle arı bir kapta topak olmasın diye kaşıkla ezilir ve diğer sütte ilave edilip; orta ateşte pişirilir.
Sebzeleriniz organik, taze ve mevsiminde toplanmış olursa çorbamız hem çok çok lezzetli hem de tam anlamıyla sağlıklı olabilir. Daha sağlıklı olacağı için sebze çorbaları bir bebek menüsünde ilk sırada yer alıyor. Hatta ilk başlanan ek gıdada çoğu zaman sebze çorbası oluyor. Bu çorbanın adı içindeki havuç ve kırmızıbiberin renginden geliyor.
Sebzeli Pirinç Çorbamızın Malzeme Listesi:
* 1 adet küçük kabak
* 1adet küçük havuç
* 1 adet küçük salçalık biber
* 1 yemek kaşığı pirinç
* 1 yemek kaşığı zeytinyağ
* 2 su bardağı sıcak su
* 1 tutam deniz tuzu
( Tabiî ki 1 yaşınd...
Sebzeler iyice yıkandıktan sonra Patatesler ve havuç küp küp doğranır. 1 tatlı kaşığı pirinç veya irmik yıkandıktan sonra ilave edilir. Sebzeler kabukları soyulur, küp küp doğranır. Küçük çelik tencereye içine harcını koyup, 2 su bardağı su 1 yemek kaşığı silme zeytinyağı konur. Tencerenin ağzı iyice kapatılır. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Piştikten sonra çatalla ezilerek bebeğe yediliriz. İçine su yerine daha önceden haşlanmış kemik suyu, tavuk suyu veya yağsız kıyma ilave edilir. Burada önemli olan bebeğinizin her sebzeye alıştırmak ve her gün sebzeler karışımından taze yeni tatlar dene fırsatı tanımak. Sebzeleri tabii ki rondodan da geçirebilirsiniz fakat pütürlü yeme alışkanlığı edilmesi hem o...
İstediğim meyveleri cam rendede rendeleyerek bebeğime rendeledim ve kaşık yardımıyla yedirdim. İsterseniz meyve kokteyi şeklindede yedirebilirsiniz. Mesela bebekler bazı meyveyi severken bazı meyveleri pek yemek istemezler. İste o zaman en çok sevdiği meyveyle karıştırıp diğer tadını beğenmediği meyveyi de yavaş yavaş alıştırabilirsiniz.
Süt kaynatılır; elin dayanabileceği ısı olana kadar beklenir. Ilınması en uygunudur. 1 litre süte 1-2 çorba kaşığı yoğurt maya olarak eklenir ve yavaşça karıştırılır. Hareket ettirmeden 4 saat kadar oda sıcaklığında bekletilir. Üzeri temiz bir şeyle sarılabilinir.
Ben oğluma devamlı kendi yoğurdumu kendim yaptım; meyveli yoğurt yapmak istediğimde arzu edilen meyveyi rendeleyip normal yoğurtla karıştırıyordum. Ayrıca piyasalarda yoğurt yapma aletleri var, hem de ayrı kaplarda olma şansı ve istenilen kıvamda yoğurt yapma şansı da sunuyor. Ben yoğurt yapma aleti kullandım; sizlere de tavsiye ederim.