herşey kadınlar için facebook herşey kadınlar için twitter herşey kadınlar için instagram

ŞEKER İLE SANAT AKTİVİTELERİ

Sevgili anneler  Mutfağınızda  her zaman bulunan bir malzeme olan şeker ile  çocuğunuzla deneyden sanat etkinliğine birçok yaratıcı ve eğlenceli aktivite yapabileceğinizi biliyor muydunuz işte  öneriler 

ŞEKER KULESİ DENEYİ  

Bir tabağın içine gıda boyası ile renklendirdiğiniz suyu koyun. Sonrada  şekerleri renkli suyun içine üst üste dizerek  bir kule yapın…işte eğlence başlıyor..çocuğunuzla şekerlerin renkli suyu nasıl emdiğini   ve ne kadar zaman erimeden yıkılmadan ayakta durabildiğini gözlemleyin..  

ŞEKER BOYAMA   

Resim kağıdına istenilen şekil çizilerek içi toz şeker ile doldurulur.Bunun üzerine çeşitli renklerde sulu boya,fırça ...

Evde Kolay Yapabileceğiniz Sanat Etkinlikleri

Çocuğunuzla birlikte eğlenceli ve kaliteli zaman geçirebilmeniz için hazırladığımız kolay sanat teknikleri sizleri bekliyor...
Duvara yapıştıracağınız büyük boy kraft kağıtları üstüne (70*100) omuzdan yapacağınız karalama ve çizgi çalışmaları; tatil dönemlerinde çocuğunuzda oluşabilecek el-göz tembelleşmesini önlemesi açısından önemlidir...
Parmak boyasını traş köpüğü veya köpüklü sabunla karıştırarak köpüklü resim çalışması yapabilirsiniz...
Süngerleri çeşitli hayvan şekillerinde kesip bunları, boyalara batırıp güzel ve eğlenceli şekiller yaratabilirsiniz. Ayrıca süngerden ufak bir parça kesip, bu parçaya bir sap ekleyip (iple bağlaya...

Bitkilerle Sanat Atölyesi

Sevgili Anneler

Çocuğunuz ile birlikte yapacağınız doğa yürüyüşleri  çocuğunuzun doğacı zekasını geliştirirken topladığınız  doğal malzemeleri  ve bitkileri  sanat etkinliklerinde kullanarak onun yaratıcılığını da geliştirebilirsiniz...Bu yazımızda  evinizde  bitkiler ve doğal malzemeler  ile yapabileceğiniz  yaratıcı  etkinlik önerilerimizi sizinle paylaşacağız..
Doğadan topladığınız doğal malzemeleri hasır sepetler içinde sergileyerek çocuğunuz için zengin  bir sanat köşesi oluşturabilirsiniz.
Yediğiniz meyvelerin kabuklarını atmayın.(mandalina, portakal, nar. Kestane,)kuruttuktan sonra ipe geçirip mobil heykel veya cam kâselerinizde mis kokulu dekoratif görseller olarak k...

Çocuklarımızın Eserlerini Nasıl Saklamalıyız

Sevgili Anneler
Bu yazımızda çocuklarınızın sanat etkinliklerini günlük hayatınızda nasıl kullanabileceğiniz ve arşivleyebileceğinizle ilgili ipuçları vereceğiz.
Malum yıl sonu sergi zamanı yaklaşıyor. Minik sanatçınız sene boyunca ürettiği etkinliklerini yakında sizinle paylaşacak.
Düşünsenize annemiz çocukluğumuzda yaptığımız ve çok sevdiğimiz resim ve etkinlikleri saklamış olsaydı ne kadar mutlu olurduk. Tıpkı bunun gibi çocuklarımız da büyüdüklerinde küçükken yaptıkları eserleri görmek isterler. Biz de çocuklarımız söz konusu olduğunda her şeyi saklamak isteriz fakat bu isteğin şöyle bir zararlı tarafı vardır: “aman her şeyi saklayayım” telaşı içinde. “ilk &cced...

DOĞAL GIDA BOYASI YAPIMI

Malzemler:

1 Havuç
1 dilim olarak kesilmiş mor lahana
1 avuç ıspanak yaprağı
2 dilim pancar
Toz şeker
Su

YAPILIŞI:

Sebzelerin herbirini ayrı kaplara, ufak ufak doğrayın
Üzerlerini geçmeyecek kadar su ve 1′er yemek kaşığı tozşeker ilave ederek 10 dk. orta ısıda kaynatın.
Yumuşayan sebzeleri, blendır ile püre haline getirin.
Hamurunuzu veya icinglerinizi renklendirebilirsiniz. (icinginize eklediğiniz zaman, akışkan bir hal alıyorsa pudraşekeri ile kıvamını koyulaştırabilirsiniz).
Kurabiye, doğal gıda boyası ve icing üçlüsü hazır gerisi sizin hayalgücünüze kalmış


AKRİLİK BOYA YAPIMI

Malzemeler

toz boya...

YARATICI SANAT MALZEMELERİ VE HAZIRLANIŞI

SULU BOYA YAPIMI

İki ölçü ılık su
Bir ölçü toz boya (gıda boyası veya pepeo marka doğal pigment olur)
Kullanılacak günlük miktar için iki ölçü ılık suya bir ölçü toz boya katılır,sıkı kapalı bir kavanozda iyice çalkalanarak karıştırılır.Sıcak odada veya sıcak havada boyanın ekşimemesi için karıştırılırken içine bir miktar tuz katılır.

PARMAK BOYA YAPIMI

Nişasta ve sabun tozunu bir kaba koyma.
Aynı kaba toz boya ekleme.
Malzemelere püre kıvamını alacak kadar su ekleme.
Tüm malzemeleri karıştırma.

MUM BOYA YAPIMI
İki adet mum
Bir çorba kaşığı toz boya
Mum te...

Talaş Hamuru Yapımı

Talaş Hamuru Yapımı


Altı bardak talaş
5.5 bardak un
İki çorba kaşığı tuz
Kaynar su

Yapılışı:

Yukarıdaki malzemeye yavaş yavaş karıştırarak biraz kaynar su eklenir.
Katı hamur kıvamına gelinceye dek iyice karıştırılır.
Nemli bir beze sarılarak serin bir yerde bir hafta süreyle saklanabilir.

Pelikan Anaokullu
SANAT EĞİTMENİ
Şükran Dalmaz
 

 


Kağıt Hamuru Yapımı

Kırk sayfa kağıdı ince şeritler halinde çocuğunuza yırttırın.çünkü sırf kağıt yırtmak bile çocuk için başlı başına bir enerji dışavurumudur( her türlü atık kağıdı kullanabilirsiniz atık kağıt kullanımı çocukta geri dön&...

Tuzlu Hamur Yapılımı


Tuzlu Hamur Yapılımı eşit ölçüde tuzla unu karıştırın. Biraz sıvı yağ ve su ekleyerek yumuşak ve esnek bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Bu hamuru kullandıktan sonra fırında ısıtarak sertleştirebilirsiniz ama tamamen sertleşmesi birkaç saat sürer. Daha sonra boyanıp cilalanabilir. Islak hamur ise  bir naylon torbanın içinde haftalarca muhafaza edilebilir.

Pelikan Anaokullu
SANAT EĞİTMENİ
Şükran Dalmaz
 


 

Tuz Seramiği Yaplışı


Tuz Seramiği Yaplışı

Malzemeleri:

İki çorba kaşığı nişasta
Dört çorba kaşığı kaynar su
Dört çorba kaşığı tuz
Toz  boya veya gıda boyası

Yapılışı:

Nişasta ,tuz,toz boya karıştırılarak suya eklenir.
Benmari kabı ile pişirilir.Karışım katılaşırsa sıcak su,yapışkan olursa nişasta eklenir.
Yağlı kağıda sarılarak serin bir yerde bekletilir.

Un Tuz Seramiği Yapılışı

Malzemeleri:

 İki bardak un
 Bir bardak tuz
 Bir çorba kaşığı sıvı yağ
 Gıda boyası(suya katılır)
 
Yapılışı:

Tuz ve unu ıslatacak ve hamur yapmaya yetecek kadar su yavaş yavaş karıştırılır,kurabiye hamuru kıvamına gelinceye kadar yoğurulur.Un Tuz seramiği yapımı oyun için hazırdır.
 

Pelikan Anaokullu
SANAT EĞİTMENİ
Şükran Dalmaz
 

Çocuklarımızla Kolay Oyun Hamuru Yapımı


Sağlıklı ve pratiktir kolay oyun hamuru yapımıdır.

Yapılışı:

Üç bardak un
1/4 bardak tuz
Bir bardak su
Birkaç damla gıda boyası
Bir çorba kaşığı sıvı yağ

Un ile tuz yavaş yavaş karıştırılarak bir bardak su eklenir.Hamur çok kuru olursa su ,çok yapışkan olursa un eklenerek istenilen kıvama getirilir. Oyun hamurunu  renklendirmek için karışıma  gıda boyası veya toz boya katarak iyice karıştırın; dilerseniz birkaç damla nane esansı, gülsuyu veya vanilya da katabilirsiniz.
Bu hamuru da naylon torbada bozulmadan uzun süre saklayabilirsiniz

Yaratıcı Yoğurma Malzemeler Hazırlanışı ve Önemi

 

Çocuklar yumuşak nesnelerle  oynamaktan, onları yoğurmaktan ve değişik şekiller ortaya çıkarmaktan çok hoşlanırlar. Onların bu ihtiyacını karşılamak, duygusal doyuma ulaşmaları ve sıkıntılarından kurtulmalarını sağlamak için yoğurma maddeleri en uygun  malzemelerdir.

Satın alınan model hamurları hem sağlıksız  hem de dikkatli muhafaza edilmezse kolayca kurur.

Bu yüzden oyunu hamurunu  evde yapmak hem kolay hem de ucuz bir yoldur.
 

Yoğurma malzemelerinin çocuğa  sağladığı faydalar şunlardır:


El becerileri gelişir
El ve parmak kasları gelişir
Yeni buluşlar ortaya çıkarır
Yaratıcılıklarını geliştirir
Sanata karşı ilgi duyarlar
...

İstanbul'da Çocuklar İçin Eğlenceli Müzeler

Oyuncak Müzesi'nde oyuncak yapmayı, Bilim Merkezi'nde fizik kurallarını öğrenebilir. Arkeoloji Müzesi'nin çocuklara özel bir bölümü var. Karikatür Müzesi'nde özgün baskı atölyeleri düzenleniyor. Koç Müzesi'nde gerçek uçaklar, Miniatürk'te maket binalar var.
İstanbul Oyuncak Müzesi
Yazar Sunay Akın’ın 2005’te kurduğu müzede 1800’lerden bugüne onlarca oyuncak yer alıyor Müze pazartesi hariç her gün açık. Müzede tahta oyuncak boyama atölyesinden kukla tiyatrosuna kadar birçok etkinlik de düzenleniyor.
Daha fazla bilgi için telefon: 0216 359 45 50-51. Adres: Ömerpaşa Caddesi Dr. Zeki Zeren Sokağı No...

BÜTÜN ÇOCUKLAR YARATICIDIR; ONLARI ENGELLEMEYİN

 

Onlara örnek olun, çocuğunuzun yanındayken “ ay ben hiç güzel resim yapamam, ay ben kesinlikle heykel yapamam!” gibi cümleler kullanmayın. Eğer çocuğunuz sizin bir şeyler ürettiğinizi görürse bu cesareti kendine örnek alacaktır.
Çocuklarınızın resimlerine sadece buzdolapları üstünde yer vermeyin, gerektiğinde çerçeveletip herkesin görebileceği evin en güzel köşesine asın.. Heykelleri de yine aynı şekilde herkesin görebileceği noktalara yerleştirin. İnanın bu çocuğunuzun kendini değerli hissetmesini sağlayacaktır.
 Çocuklarınıza resimde kopyalamanın yaratıcı olmadığını öğretin. Matematikte olduğu gibi resimde de kopya aldatmacadır. Çocuğunuza bir sanat ...

Bakıcı Eğitim Kursu

Bakıcı Eğitim Programı -   NANNY PROGRAMMES

Nuray Derya Hn.eğitmenliğnde bakıcılığa gönül vermiş ve kendilerine meslek edinmek isteyen bir grup bayanlara Alkent Amerikan Kültür Derneği Eğitimi verilmiştir.Sizlerde bakıcılık eğitimi almak arzusu içerisindeyseniz;

Çocuğuna bakan kişinin bu işi daha bilinçli yapmasını isteyen ailelerimizin yardımcıları için hazırlanan eğitim programları serisi başlıyor. Eğitimin amacı, çocuğa  bakan kişilerin davranışlarında yaptıkları ve yapmadıkları ile çocuğun nasıl etkilendiğinin farkına varmalarını sağlamaktır.

Eğitim Programı     İletişim becerileri Konuşmalarımız neden önemli

Ben dili-Sen dili Çocukla nasıl oyun oynayacağız

Oyun oynam...

Bitkilerle İlgili Sanat Etkinliği

Sevgili Anneler
Çocuğunuz ile birlikte yapacağınız doğa yürüyüşleri  çocuğunuzun doğacı zekasını geliştirirken topladığınız  doğal malzemeleri  ve bitkileri  sanat etkinliklerinde kullanarak onun yaratıcılığını da geliştirebilirsiniz...Bu yazımızda  evinizde  bitkiler ve doğal malzemeler  ile yapabileceğiniz  yaratıcı  etkinlik önerilerimizi sizinle paylaşacağız..
Doğadan topladığınız doğal malzemeleri  hasır sepetler  içinde sergileyerek çocuğunuz için zengin  bir sanat köşesi oluşturabilirsiniz.
Yediğiniz meyvelerin  kabuklarını atmayın.(mandalina,portakal,nar.kestane,)kuruttuktan sonra ipe geçirip mobil heykel veya cam kaselerinizde  mis kokulu dekoratif  görsel...

Çocuklarınızla Lütfen Konuşun

Bir gün susmayı öğrendim. Öyle bir sustum ki belki sonsuza kadar susacaktım. Çünkü susmak benim küçücük dünyamda babamla kurduğum iletişim tarzıydı. Babam akşam
ları eve yorgun dönerdi.
Ben bütün gün evde sıkılır, onun gelişini iple çekerdim. Daha o kapıdan girer girmez boynuna atılır onunla oynamak isterdim. Babam sarılır, öper sonra da, hadi odana git, derdi. Yemek hazırlanınca annem çağırır bu defa masada bir araya gelirdik babamla. Onlar annemle konuşurken ben araya girer, sesimi duyuramayınca da bağırırdım. Babam sinirlenir, 'Bütün gün insanlara kafa patlatmaktan bunaldım, birde sen kafamı ütüleme!' derdi. Annem de 'Bütün gün zaten seninle uğraştım, bir çift...

Çocuğunuzun Eğitim İle Sorunlarınızı Cevaplıyoruz

Çocuklarınız bir birey olmaya attığı ilk adımda bizler yaşadığınız zorlu ve sıkıntılı süreçte sizleri yalnız bırakmıyoruz.

Kendini 20 yıla aşkın çocukların iç dünyasına adamış ve geliştirilen Sayın Nuray Derya Kömürcü oğlu sizlerin çocuklarınızla ilgili okul süreci boyunca yaşadığınız sıkıntılarınıza ışık tutacak.

Çocuğunuzun sizden ilk ayrılma sürecinden okula başlama sürecine kadar geçen sürede yaşanılan çocuklarınızla ilgili çözüm tüyolarını sizlerle paylaşacak.

Derdinize Derman Olacak…

Problemli çocuk mu; hiç sorun değil;

Paylaşın sorunuza ışık tutalım…

Nuray Derya Kömürcü oğlu Pelikan Anaokulu Mü...

Okul Servis Şoförlerinde Olması Gerekenler

Servis araç kullananların ilk önce yaptığı işi benimseyip sevmesi gerekmektedir.

Servis şöferlerinin günlük bakımlarının yapıp yani tıraş ve düzgün kıyafetler giyinerek güne başlamalıdırlar.

En önemlisi de arabanın iç temizliğini yapıp yola çıkması gerekmektedir.

Çünkü arabanın iç temizliği hijyen oluşu çocuk taşıdığımız için son derece önemlidir.

Bunlar yapıldıktan sonra taşıdığın çocuk” senin çocuğunmuş” gibi davranılmalıdır.

Şöyle ki çocuklarımızın oturmasından, kemerlerinin takılıp güvenli bir şekilde seyahatte hazır olana kadar olan bölümle hostes arkadaşlarımız ilgilenmelidirler.

Trafikte seyir halindeyken h...

Okula Uyum Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

.    

Okul seçme aşamasında çocuğu birkaç okula götürmekten kaçının. Sizin karar verdiğiniz okula çocuğunuzu götürüp ilk ziyaretinde okulu tanıtıp, yarım gün de keşif zamanı geçirmesini sağlayın.

Okuldaki ilk günün keyifli geçmesi adaptasyon sürecinin kolay geçeceği anlamına gelmez. Zorluklar bazen ikinci haftadan itibaren başlar. Takip eden bir ay içinde de zaman zaman azalıp zaman zaman artarak devam edebilir.

Okula başlanan ilk hafta çocuğa yuvada bir aile büyüğünün eşlik etmesi beklenir. Bu hafta süresince kademeli ayırma yöntemi ile çocuğun herhangi bir travmaya maruz kalmadan yuvaya adapte olması sağlanır.

Adaptasy...

Oyun Grubu ve Anaokulları Seçimde Püf Noktalar

Çocuğu yuva yaşına gelmiş her anne baba , onu teslim edeceği okul öncesi eğitim kurumunu seçerken özen göstermek ister . Ebeveynlerin uygun bir kurum seçerlerken dikkat etmeleri gereken önemli noktalar incelenmiştir. Okul öncesi eğitim kurumlarında sunulan eğitimin kalitesini etkileyen çeşitli unsurlar vardır .

1 – KURUMUN FİZİKSEL ORTAMI : Kurumun fiziksel ortamıyla ilgili olarak öncelikle kurum binasının özelliklerini incelemek gerekir . Bir okul öncesi merkezinin binası müstakil , bahçesi olan ve trafikten uzak bir yerde kurulmuş olmalıdır . Bina iyi ışık almalı , ısıtma sistemi ve çocukların rahat hareket edebilmeleri için yeterli alan bulunmalıdır . Resmi onay gerektiren alan oranı çocuk başına iki metrekar...